Scheiding

Een scheiding is één van de moeilijkste momenten uit je leven. Of je nu getrouwd bent of samenwoner, het doet altijd pijn. Maar ondanks verdriet en soms boosheid, misschien zelf wel terechte boosheid, zul je met elkaar in gesprek moeten, want er moet van alles geregeld worden, soms heel kleine dingen, maar ook heel belangrijke dingen. De enige manier om een langslepende vechtscheiding te voorkomen, is te zorgen dat je snel met elkaar in gesprek kunt komen over al die onderwerpen.

Mr. Vermeer heeft veel ervaring met scheidingen, niet alleen als advocaat voor één van de beide personen, maar ook als bemiddelaar voor beide personen samen. Mr. Vermeer was één van de eersten die, al in 1996, een opleiding tot mediator heeft afgerond. Die vaardigheden gebruikt hij nog dagelijks. Maar soms ook vraagt een probleem juist een andere aanpak. Dan heb je weer andere goede tools nodig. Door zijn ervaring weet Mr. Vermeer steeds de juiste aanpak voor een scheiding te vinden.

Vaak staan personen echt als partijen tegenover elkaar. Soms ontkom je niet aan strijd. Maar vaak zitten de personen juist samen in de knel. Dan moet je proberen oplossingen te vinden waar beide personen mee verder kunnen. Want hoe eerder je een gesprek kunt herstellen, hoe meer mogelijkheden er zijn om tot een oplossing te komen.

En vergeet de kinderen niet. Voor je kinderen ben je samen verantwoordelijk. Hoeveel boosheid en verdriet ook aan overleg in de weg staat, je moet wegen vinden om samen goede oplossingen voor de kinderen te vinden.

Mr. Vermeer kan bemiddelen. Hij kan je ook bijstaan als partij-advocaat. Maar verwacht van hem dan niet dat hij klakkeloos je tegenpartij een lesje gaat leren. Hij wil je juist helpen, een behoorlijke oplossing te vinden – voor allemaal en vooral ook voor de kinderen.

Het basistarief voor scheidingen is € 150 per uur (ex BTW), maar we kunnen ook andere afspraken maken. Kom je samen, dan blijft dat ook samen één keer het tarief. En kom je voor een toevoeging in aanmerking, dan kan dat ook.